Suna Acum:   021.313.39.05

Iordania – Paste 2016!

IORDANIA, ORIENTUL MIJLOCIU

Iordania

Paste 2014

3 nopti in Aman si 4 nopti in Aqaba

 Perioada :  15.04 –  23.04.2014

Program

15.04.2014 1 Bucuresti – Aman – Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnire cu reprezentatul agentiei Cocktail Holidays la ora 21.30  si imbarcare la cursa TAROM RO 187 cu decolare la ora 23:55 spre Aman. Aterizare la Aman la ora locala 02.35 (in 16.04.2014).

16.04.2014 1 Aman – Tur panoramic oras Dupa formalitatile de viza si preluarea bagajelor, se va face transferul la hotel Il Warwick Palazzo 4* in Aman pentru odihna. Mic dejun si timp liber pana in jurul pranzului cand  se pleaca intr-un tur panoramic al orasului Aman, capitala Iordaniei. Aman este unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu din lume si unul din cele mai frumoase orase din lumea araba. Este un oras al contrastelor, un amestec unic de vechi si nou, situat pe o zona deluroasa intre desert si Valea Iordanului. Pe parcursului turului se vor vizita Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus, Palatul Omayazilor, orasul vechi, situri istorice, unele datand din timpuri romane, altele din perioada civilizatiei islamice. De asemenea, turul trece si prin partea moderna a orasului, cu pub-uri, cafenele, restaurante, discoteci. Seara, cazare si cina la hotel Warwick Il Palazzo 4* sau similar in Aman.

17.04.2014 Aman – Excursie optionala la Jerash & Baptism Site (Pranz Inclus)Dupa micul dejun, plimbari si vizite individuale in orasul Aman. Optional, va recomandam o excursie de 1 zi la Jerash, unul din cele mai importante si bine conservate orase romane din Iordania si probabil, din intreg Orientul Mijlociu. In drum spre Jerash, se va face o oprire in Betania, acolo unde descoperirile arheologice recente indica faptul ca aici se afla adevaratul loc al Botezului lui Isus Hristos. Excursia continua catre Jerash, un exemplu clar de oras roman, grandios care se mandreste cu faptul ca a fost populat de peste 6500ani. Trecand pe sub cele 2 parti impozante, de-a lungul “Strazii Coloanelor si la nord de “Piata Ovala”, se paseste pe urmele carelor cu roti de fier, inca vizibile in pieterele de pavaj, care duc spre teatre, temple si biserici impresionante. Tarif excursie (include ghid local si insotitor de limba romana, transportul, intrare Jerash si Baptism Site,  pranz in Jerash): 102 €/pers., min.10 platitori; Cazare si cina la hotel Warwick Il Palazzo 4* sau similar in Aman.

18.04.2014 Aman – Madaba – Mount Nebo – Karak Castle (Pranz inclus) – Aqaba – Dupa micul dejun se pleaca cu bagajele de la hotel catre Madaba, numita si “orasul crestin” Madaba a devenit cunoscuta datorita bisericii Greco-Orthodoxe Sf. Gheorghe in incinta careia s-a descoperit in 1896 o harta de mozaicuri conservata in pardoseala bisericii care dateaza din Sec. VI. Harta din Madaba este considerata una dintre cele mai vechi harti ale Tarii Sfinte. Cu appx. doua milioane de pietre colorate, in prezent, harta se pastraza in proportie de o treime si este foarte des intrebuintata pentru localizarea si verificarea locurilor biblice. Drumul continua catre Muntele Nebo, care potrivit traditiei iudaice este considerat muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei. Aflat la o altitudine de 700m, deasupra vaii Iordanului, Muntele Nebo ofera o minunata priveliste asupra Tarii Sfinte si constituie un important centru de pelerinaj. Urmeaza apoi un stop la Castelul Karak, al doilea castel cruciat ca marime din lume, care impresioneaza prin amplasare si dimensiuni. Dupa servirea pranzului in Karak, drumul continua catre Aqaba, supranumita si “Perla Iordaniei”, datorita litoralului superb. Aqaba este bine cunoscuta pentru frumoasele plaje, practicarea sporturilor nautice si explorarea recifelor de corali din Marea Rosie. Cina si cazare in H. Marina Plaza 4*sup in Tala Bay – Aqaba.

19.04.2014  Aqaba – Excursie optionala la Petra (Pranz inclus) Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau practicarea sporturilor nautice (snorkelling, scuba diving). Optional, va recomandam o excursie de 1 zi la Petra, cel mai renumit obiectiv istoric al Iordaniei. Petra, “orasul pierdut al nabatienilor” a fost redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 ani, ocupa locul 3 in topul celor 7 minuni ale lumii. “Orasul de piatra” este renumit mai ales pentru arhitectura acestuia, sapata aproape in intregime in piatra muntelui. Petra, “orasul roz”, surprinde prin monumentele si mormintele sapate in stanca, amfiteatrul, culorile incredibi de frumoase ale defileului si un cadru natural de exceptie. La capatul defileului, intr-o deschidere larga si luminata, veti descoperi ruinele celui mai frumos edificiu al anticului Petra: Al Khazneh (Trezoreria). Fatada cladirii inalte si spectaculoase este bine ancorata in stanca. In limita timpului disponibil se poate urca pana la Manastire, monumentul cu cea mai larga fatada din intreaga vale a orasului de piatra. In Petra, totul iti taie rasuflarea si te face sa iti doresti sa te intorci cu 2500 ani in urma. Tarif excursie (include ghid local si insotitor de limba romana, transportul, intrare si pranz Petra, ): 125 €/pers,. min.10 platitori; Cina si cazare in H. Marina Plaza 4*sup in Tala Bay – Aqaba.  (Pentru cei care vor sa asiste la Slujba de Inviere, in Aqaba exista biserica Greco-orthodoxa St. Nicholas)

20.04.2014 Aqaba – Optional Pranz la Berenice Beach Club  Mic dejun. Timp liber pentru plaja, scufundari sau plimbari in statiunea Aqaba. Optional, va propunem un Pranz traditional local la Berenice Beach Club (inclusiv transfer cu barca hotel / Berenice Beach Club / hotel). Tarif: 20 eur / persoana (un pahar de bere / vin inclus). Dupa amiaza timp liber pentru odihna si relaxare la plaja sau la piscinele hotelului. Cina si cazare in H. Marina Plaza 4*sup in Tala Bay – Aqaba.

21.04.2014 Aqaba – Excursie optionala Desertul Wadi Rum (Cina intr-o tabara traditionala de beduini inclusa) – Mic dejun. Timp liber pentru plaja si practicarea sporturilor nautice. Optional, va recomandam o excursie in Desertul Wadi Rum, unul dintre cele mai fascinante locuri din lume. In jurul pranzului se pleaca inspre desertul Wadi Rum si urmeaza un jeep safari de appx. 3 ore.  Peisajele sunt fascinante si nu se pot descrie in cuvinte: nisipul este rosu, portocaliu, roz si impanzit, dune de nisip si stanci impresionante, adevarate minuni ale naturii. In decorul natural al desertului Wadi Rum s-au realizat filme de success, precum Lawrence al Arabiei si Planeta Rosie. Pe parcursul plimbarii cu jeep-urile, se va face stop pentru a privi apusul de soare in desert care este absolut spectaculos, iar apoi  se continua drumul prin desert pana la o tabara de beduini pentru a savura o cina traditionala.  Tarif excursie (include ghid local si insotitor de limba romana, transportul, jeep-safari 3 ore, cina in tabara de beduini): 89 €/pers,. min.10 platitori. Cina si cazare in H. Marina Plaza 4*sup sau similar in Tala Bay / Aqaba.

22.04.2014 Aqaba  – Aman – Mic dejun. Timp liber pentru a va bucura de ultimele ore de plaja sau practicarea sporturilor nautice in Marea Rosie. Late check-out la hotel Marina Plaza. Spre  seara vom merge la Berenice Beach Club pentru a servi cina. In jurul orei 21:30 se pleaca din Aqaba catre Aman, direct catre aeroport.

23.04.2014 Aman – Bucuresti Sosire la aeroportul Queen Alia International din Aman in jurul orei 01:00 pentru imbarcare la cursa TAROM RO 188 cu decolare  spre Bucuresti la ora locala 03:20.  Aterizare la Otopeni la ora locala 06:15

 

Loc in dubla

Loc in tripla

Camera Single

Copil 2-11,99 ani

799 + 160 taxe =

959

 

799 + 160 taxe =

959 €

 

979 + 160 taxe =

1139 €

699 + 155 taxe =

859 €

Servicii incluse in pret

 • 3 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina) la hotel Warwick Il Palazzo 4* sau similar in Aman si 4 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina) la hotel Marina Plaza 4*sup in Aqaba / Tala Bay.
 • BONUS: Tur panoramic oras Aman
 • Late check –out in ultima zi la Hotel Marina Plaza / Aqaba
 • Transferuri si transport cu autocar cu aer conditionat;
 • Transport avion Compania Tarom  pe ruta Otopeni – Aman si retur;
 • Vizitele mentionate in program ca incluse
 • Pranz in Karak ( in 18.04.2014)
 • Cina la Berenice Beach Club (in 22.04.2014 – inainte de plecarea spre aeroportul din Aman)
 • Taxele de aeroport 160 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
 • Asistenta turistica: ghizi locali (conform program) si insotitor de grup roman din partea agentiei;
 • BONUS: asigurarea storno si medicala pentru orice varsta!


Preturile nu includ

 • Alte excursii optionale  si intrari la obiective turistice, cheltuieli personale, bacsisuri pentru transportul bagajelor;
 • Bauturi la mese sau mesele de pranz;
 • Bacsisuri pentru serviciile locale ale ghidului si pentru sofer (practica obisnuita in Orientul Apropiat). Acestea se vor achita insotitorului de grup la sosirea in Iordania. (ca informatie cu caracter general, putem mentiona: 1$ sau 1euro/ zi/ sofer/ pers. si 2$ sau 2 euro/ zi/ ghid/ pers.)

Descriere Hoteluri

AMAN – Hotel WARWICK IL PALAZZO 4* http://www.warwickilpalazzo.com/   sau similar – 3 nopti

Localizare: situat in centrul orasului Aman

Facilitati hotel: restaurant, piscina in aer liber, sala fitness, internet, exchange, 24hr Concierge, Room service

Facilitati camere: aer conditionat, telefon TV LCD, facilitati cafea / ceai, uscator de par, seif, fier si masa de calcat, internet (contra cost)

AQABA  – Hotel MARINA PLAZA 4*sup (Tala Bay)  http://www.marinaplazahotel.com/   – 4 nopti

Localizare: situat in Tala Bay, la 250m de plaja si o distant de appx. 15km de Aqaba (shuttle bus gratuit de 5 ori pe zi pana in Aqaba)

Facilitati hotel: 2 piscine pentru adulti si o piscine pentru copii, centru fitness, activitati / animatie la piscine si la plaja, sporturi de apa, loc de joaca pentru copii, internet WIFi gratuit in spatiile publice si in camera, room service

Facilitati camere: balcon sau terasa, aer conditionat, minibar, TV Satelit, telefon, uscator de par, seif, internet WIFI gratuit.

 

Orar de zbor (ore locale)

15 Aprilie: RO187 Bucuresti – 23:55/Aman – 02:35 (a-2-a zi)

23 Aprilie: RO 188 Aman – 03:20/ Bucuresti 06:15 dimineata.