Suna Acum:   021.313.39.05

Top 10 intrebari

O croazirea poate inseamna momentul perfect pentru oricare membru al unei familii, in special pentru copii. Astfel parintii se pot relaxa cu adevarat, stiind ca nu exista posibilitatea ca cei mici sa se indeparteze prea mult sau sa se rataceasca. Exista insa un set de intrebari esentiale pentru buna desfasurare a unei vacante pe un vas de croaziera.

10-intrebari-croaziere

1. Exista un club al copiilor la bordul vasului?

Majoritatea cluburilor pentru copii sunt impartite in cinci categorii de varsta. Fiecare categorie de varsta are propriul spatiu destinat, supraveghetori, si un program precis de activitati, atat pe timp de zi, cat si de noapte. Aceste lucruri sunt decise in dorinta de a le oferi parintilor timpul necesar pentru a se recreea si pentru a-i tine pe cei mici ocupati si fericiti in permanenta. Limita de varsta pentru cluburi este in general de trei ani.

2. Ce alte activitati, cu exceptia clubului, mai exista pentru copii?

Exista riscul ca celor mici sa nu le placa clubul copiilor, atfel ca alte liste de activitati trebuie sa existe pentru o croaziera reusita. Este bine ca acest lucru sa fie stabilit inainte. In general, sunt oferite diverse variante, in functie de vas, precum mini golf, ping-pong, sau fotbal. In cazul in care copilul nu doreste sa interactioneze cu nimeni altcineva, decat cu membrii familiei, se pot cauta activitati care sa ii anime pe toti cei implicati. Cele mai renumite croaztiere pentru acest tip de program sunt Disney si liniile de croaziera Norvegiene.

3. Sunt piscinele un pericol pentru copii?

Totul depinde de varsta si abilitatile copilului de a inota. Piscinele aflate pe vasele de croaziera nu au de obicei salvamari si nici nu permit prescolarilor sa le foloseasca. Se poate sa fie puse la dispozitie insa picine special create pentru copiii mai mici de sase ani. In cazul in care copilul are peste sase ani, este bine de stiut daca exista topogane cu apa, deoarece acestea le vor ocupa majoritatea timpului micutilor, iar parintii se vor putea relaxa.

4. Care este dimensiunea cabinei?

Pozele nu reflecta intotdeauna realitatea, astfel ca exista riscul lipsei de spatiu. In privinta paturilor, de obicei sunt doua optiuni. Un pat de mari dimensiuni si doua paturi care se ascund in perete sau un pat dublu si o canapea extensibila. Ultima varianta este considerata a fi cea mai indicata, pentru ca o canapea extensibila este mult mai sigura pentru copii. Vasele Dinesy sunt cele mai adaptate la astfel de situatii, avand si doua bai pentru fiecare cabina. Un plus ar fi terasa. Orice cabina cu terasa este un loc exceptional, atat din prisma perspectivei, cat si a ferestrelor mari si aerului permanent proaspat.

5. Unde este situata cabina?

In cazul in care locurile dedicate copiilor sunt departe de cabina rezervata, acest aspect poate deveni deranjant. Timpul si energia pe care le necesita permanenta deplasare nu se potrivesc in peisajul unei vacante. Chiar daca cei mici se pot angaja singuri in a ajunge la piscina sau la clubul copiilor, sau daca e nevoie sa fie condusi, o cabina aflata cat mai aproape de aceste obiective este indicata. Este posibil ca acest aspect sa nu para important pana la momentul inregistrarii pe vasul de croaziera.

6. Putem lua masa la orice ora?

Desi planurile din timpul zilei sunt cat se poate de flexibile, in legatura cu cina apar uneori probleme, ora stabilita de echipaj pentru acesta reuniune a familiei se poate sa se regaseasca la ore nedorite de dumnevoastra. De aceea este bine de stiut ce alte variante exista, din punct de vedere gastronomic. In majoritatea cazurilor exista bufete deschise pe tot parcursul zilei, mancarea la piscina fiind disponibila pana la ora 19:00, ulterior putandu-se procura prin serviciul de room service (gratuit).

7. Se pot evita aglomerarile de persoane, cozile si timpul de asteptare?

Calea cea mai sigura pentru o calatorie plina de liniste este un balcon privat. Acesta asigura intimitate, o priveliste frumoasa si mult comfort. Daca acest aspect nu poate fi indeplinit, trebuie cautat acel loc mai rar frecventat de cei aflati la bord, pe care, cu siguranta, fiecare vas il are. Fie ca este o punte retrasa, sau mai multe, un spatiu mai intim este disponibil. Coada care stimuleaza nervii turistilor este de obicei cea de la imbarcare, insa acest lucru poate fi evitat daca se poate ajunge la timp. Copilul este bine sa aiba la indemana costumul de baie, altfel va fi nevoit sa astepte pana cand bagajele vor fi distribuite in cabine, lucru care necesita timp.

8. Exista piscine sau jacuzzi destinate exckluziv adultilor?

Este posibil ca in anumite segmente ale vasului de croaziera, accesul copiilor sa fie interzis. Aceste zone reprezinta raiul parintilor care doresc sa petreaca un timp, fie el scurt sau indelungat, departe de galagia pe care o provoaca cei mici. In multe cazuri, aceste piscine sau spatii se regasesc inauntrul centrelor spa, astfel ca se vor necesita sume suplimentare de bani.

9. Care este programul Clubului Copiilor?

In cazul in care copilul dumneavoastra va ajunge sa adore aceste distractii puse la dispozitie de clubul copiilor, este posibil ca programul familiei sa se formeze in functie de acest orar. El difera de la vas la vas, poate sta deschis de la ora 9 a.m. pana la 10:30 p.m., sau poate lucra pe intervale de timp, fiind inchis pentru pranz si cina. Cluburile copiilor sunt o dilema si cand se discuta despre timpul petrecut in porturi. Unele accepta ca parintii sa ii lase pe acestia la bordul navei, altele nu. Este de asemenea posibil sa existe o taxa suplimenara, in cazul in care un astfel de program este diponibil.

10. Ce va face familia in fiecare port?

Unele vase de croaziera au o gama variata in legatura cu optiunile copiilor de a merge in excursii pe tarm, altele insa au o paleta moderata. Este de preferat ca aceste informatii sa le detineti inainte de imbarcare, pentru o planificare cat mai realista a vacantei. Pentru aceste excursii exista restrictii de varsta. Sunt recomandate si excursiile individuale acolo unde acest lucru este posibil.