Suna Acum:   021.313.39.05

Zbor in Spatiu

 Calatoria in spatiu – O experienta care cu siguranta iti va schimba viata !

zbor-in-spatiu

Limita absoluta – SPATIUL

Yuri Gagarin, John Glenn and Neil Armstrong au depasit-o cu ajutorul navelor : Soyuz , Mercury si Apollo.

O experienta rara , care pana acum au experimentat-o aproape 500 de persoane din intreaga lume.

In curand puteti deveni si dumneavoastra unul dintre cei care au calatorit in spatiu, ocupand pozitia de co-pilot la bordul navei spatiale revulotionare Lynx.

Cei de la Space Expedition Corporation au trecut la urmatorul nivel, calatorind mai departe, mai repede si mai sus. Dumneavoastra puteti experimenta toate acestea devenind co-pilot nu doar un simplu pasager.

Cei de la SXC contribuie la dezvoltarea calatoriilor spatiale, aceasta experienta este totodata si o oportunitate sa luati parte la cercetarile stiintifice in domeniul aeronautic si spatial international in acelasi timp sa aveti o experienta unica. Calatoria dumneavoastra in spatiu va fi cu siguranta o experienta care vă va schimba viata.
Numai cativa au experimentat acest lucru inaintea dumneavoastra si toti au incercat sa descrie cu ajutorul cuvintelor experienta avuta, dar nici unul nu a reusit. Este prea impresionant sa vezi Pamantul….din spatiu.

Savantii ce lucreaza in cadrul proiectului SXC prefera sa includa in cercetarile lor inca din prima zi oameni comuni.Ei sunt convinsi ca intr-un final calatoria in spatiu va deveni principalul mijloc de transport pentru distante lungi, acesta asigurand multe beneficii.
Cu toate ca este necesara o cantitate semnificanta de energie pentru a parasi atmosfera, calatoria dupa acest pas este aproape complet gratuita. In concluzie este mai rapid, mai curat si mai silentios. Va deveni modalitatea de a calatori in viitor.

Acesta este si principalul motiv pentru care cea mai veche companie aeriana din lume, KLM ia parte la aceasta intreprindere in mod activ. KLM este un pionier in domeniul calatoriilor aeriene, iar astazi aceasta companie aeriana sta la baza acestei forme de calatorie in spatiu.

Pamantul este un lucru incredibil. Admirarea acestuia din spatiu constituie o experienta care va va schimba viata, prin urmare fiind un pionier in calatoria spatiala suntem constienti de responsabilitatile noastre fata de planeta.Cum lumea se micsoreaza si dezvoltarea umanitatii trage de resursele Pamantului atat calitativ cat si cantitativ, stiinta se pregateste pentru urmatorul pas : in spatiu.

Calatoria in spatiu deschide noi lumi pentru umanitate, datorita stiintei, educatiei, cresterii economice, durabilitatii si timpului liber.

Fara nici un dubiu aceasta noua modalitate de calatorie in spatiu ofera un potential enorm pentru viitor. Din moment ce in afara atmosterei practic nu se afla nimic care sa opuna rezistenta o nava spatiala isi mentine viteza fara a adauga energie. Mergand cu mii de kilometri pe ora se roteste in jurul pamantului. Aceasta este de 4 – 5 ori mai rapida decat cel mai rapid avion conventional.

Nu ezitati si transformati o experienta minunata intr-o amintire si mai minunata.

Contrar celorlalte nave spatiale dezvoltate precedent incluzand Space Shuttle, Lynx-ul este echipat cu un sistem unic independent pentru decolare si aterizare prin care motoarele rachetei pot fi pornite si oprite oricand dorim. Nu exista sistem de propulsie de unica folosinta sau aterizari pe mare. Naveta spatiala Lynx pur si simplu decoleaza de pe o pista alungita de la baza si aterizeaza in acelasi loc dupa efectuarea zborului.
Va veti trezi stand langa pilot, verificand lista pentru decolare, beneficiind de o vedere larga spectaculoasa.

Veți experimenta o forța de tracțiune puternică atât de familiară a piloților de avion și de Formula 1. Înainte sa va dati seama, nava Lynx va accelera într-un ritm incredibil de rapid. Peisajul de pe ambele părți ale liniei orizontului se transformă într-un verde-albastru neclar. Apoi urcati, rapid și brusc. Pe măsură ce urcati spre cer, bolta uriașă transparenta va va oferi o priveliste spectaculoasa. Într-un minut veti depasi bariera sunetului.

Decolarea in fapt este o experiență extrem de rară, accelerația imensa, datorata celor patru motoare, panorama golfului Caraibian de un albastru stralucitor, insule transformandu-se in puncte  … Apoi, atingeti viteza de Mach 3, fapt care chiar si pilotii de F16 rar experimenteaza.

La o altitudine de aproape 60 km, pilotul oprește motoarele și începe zborul parabolic, in liniste. Aceasta nu este doar o calatorie de placere. Acum este momentul sa efectuati experimentul programat.

Fiind membru al acestei expeditii, veti colecta impreuna cu pilotul informatii despre calatoria spatiala, in scopuri stiintifice. Fara atractii ieftine pentru turisti, fara pasageri care sa va calce pe nervi, fara blitzul aparatelor foto. Doar dumneavoastra,  pilotul si peisajul coplesitor.
Nava Lynx atinge în cele din urmă înălțimea maximă de 100 de km, frontiera oficiala a spațiului, moment în care echipajul experimentează imponderabilitate pentru câteva minute.  De aici curbura Pământului completă este vizibilă în mod clar, intinzandu-se de la Florida în Brazilia, cu luminosul Caraibe ca piesa centrala.

Apoi incepe zborul de plutire catre Pamant. Incepând de la 60 km nava se transforma incet intr-un planor.
La o altitudine de 30 km nava incepe sa patrunda in atmosfera si daca va fi necesar vor fi repornite motoarele rachetei. La aproximativ 10.000 de metri nava incepe o manevra de incetinire, pentru a pierde din viteza. In timpul acestei manevre, veti experimenta cateva secunde circa 4.5 Gfor, pe care doar pilotii cu experienta o simt uneori.
Dupa un zbor planat de aproximativ cincisprezece minute, adesea mentionat ca o plutire “pe aripile unui inger”, Lynx aterizeaza la fel ca o naveta spatiala pe baza de la Curaçao. Intregul zbor a durat aproape o ora.

Conditii de indeplinit:

Simplul fapt ca se poate imbarca un singur pasager pe zbor garanteaza unicitatea acestei experiente. In afara de acest fapt trebuie insa sa indepliniti niste criterii.

Trebuie sa aveti minimum 18 ani si sa fiti apt din punct de vedere fizic si psihic. Va va fi examinata starea sanatatii, prin testarea tensiunii arteriale, a vederii, auzului si reflexelor.
Pregatirile mai includ si un instructaj aprofundat asupra misiunii stiintifice si a scopului acesteia.

Pentru a fi complet pregatiti de calatoria in spatiu, puteti participa la cateva Misiuni optionale de Antrenament SXC, pe langa programul pregatitor inclus.

Centrifuga de acceleratie

O calatorie cu centrifuga G este folosita pentru a demonstra nivelurile ridicate de acceleratie si in acelasi timp, va va invata un lucru mult mai important si anume cum sa fiti pregatiti pentru acestea. In timpul acestei etape de antrenament cu centrifuga G, veti lua loc pe un scaun intr-o carlinga de dimensiuni mici, care descrie cercuri in aer la capatul unui brat lung. Aici veti experimenta niveluri de acceleratie ridicate (pana la 4,5 G), iar instructorii nostri va vor invata cateva tehnici simple pentru a face fata si a te bucura de aceste acceleratii.

Zborul in avionul cu reactie L-39 Albatross

L-39 Albatross este un avion cu reactie de antrenament, avand un singur motor si scaune in tandem. Acest avion cu reactie ultra-performant este ideal pentru pregatirea zborului spatial cu naveta Lynx. Veti zbura pe scaunul din spatele pilotului instructor profesionist si va veti obisnui sa zburati intr-o aeronava de mare performanta, purtand casca si chiar sa faceti fata unor acceleratii puternice. Se vor simula cele mai importante faze ale zborului dvs. in spatiu.

Camera de altitudine

Acomodarea cu interiorul navetei Lynx si pregatirea pentru circumstante neasteptate. In camera de altitudine veti experimenta efectele presiunii la altitudini ridicate asupra corpului uman. Veti lua un loc intr-un rezervor special conceput, impreuna cu instructorii. Veti simula zborul la o altitudine de circa 10 km, unde veti experimenta cateva demonstratii ale mediului la altitudine ridicata precum si o decompresie rapida.

Simulatorul Desdemona

Simulatorul Desdemona este un simulator ultramodern si unic . Este construit de compania austriaca AMST si organizatia olandeza TNO, aflandu-se in Soesterberg, Olanda. Acesta este primul dispozitiv care poate simula toata gama de miscari posibile, fiind capabil sa genereze si toate fortele posibile, pana la un nivel de 3,3 G.

In carlinga este rulata o simulare video avansata de inalta rezolutie, ce ii ofera astronautului un camp vizual de aproape 180 de grade. Aceasta permite o simulare extrem de realista a zborului spatial suborbital. Nu exista niciun simulator in lume capabil sa genereze o simulare de o asemenea performanta, spun ceic are pun la dispozitie acest serviciu.